Поиск
  • daghivictor

Divizia Națională. Dacia Buiucani – Speranța 4-1

Пост обновлен март 15Echipa noastră reușește să se impună, cu scorul 4-1, în fața formației Speranța Nisporeni, într-o partidă din cadrul etapei a 25-a a Diviziei Naționale la fotbal. Pentru modul în care au evoluat, băieții noștri merită FELICITĂRI! În urma acestui succes, Dacia Buiucani ajunge la 2 meciuri consecutive în care a obținut victorii categorice, 5-1 cu Codru Lozova și 4-1 cu Speranța.


Tehnicianul Andrei Martin n-a putut conta în acest meci pe Dumitru Demian, autorul “dublei” din meciul trecut cu Codru, Gheorghe Suciu și Andrei Rusnac, tustrei fiind accidentați.


"Galben-albaștrii" au avut parte de un început de vis al partidei. Deja în minutul 2, Mihai Țîpac îl lansează ideal pe Vadim Crîcimar pe partea dreapta, iar cel mai bun golgheter al clubului nostru pătrunde în careu, îl driblează elegant pe Chelari și înscrie de la 7 metri, al nouălea său gol din actuala ediție de campionat. Datorită acestei reușite, Crîcimar a urcat pe locul patru în clasamentul golgeterilor.


În minutul 58 scorul a devenit 2-0: Vadim Cravcescu i-a pasat ca la carte lui Marin Căruntu, care a scăpat singur cu portarul Budiuk și l-a învins cu un șut bine plasat, balonul a atins bara porții și a intrat în poartă. Este a treia reușită a lui Căruntu în această stagiune.


Nimic nu prevestea probleme pentru clubul nostru, dar ele au început în minutul 65. Antrenorul Andrei Martin și-a dorit să facă două schimbări în același timp (Vasile Bîtlan și Alex Gutium în locul lui Vadim Cravcescu și, respectiv, Doru Calestru), dar arbitrii meciului au greșit, permițând schimbările pe rând. Astfel, echipa noastră a făcut 3 opriri pentru schimbări în a doua repriză și, conform Regulamentului, nu mai putea face vreo schimbare! Ghinion pentru Dacia Buiucani în minutul 72, când s-a accidentat Mihai Țîpac și formația noastră a rămas în inferioritate numerică. Imediat, Speranța a profitat de situație și în minutul 72 Kozban a înscris pentru 1-2.


Rămași în 10 oameni, băieții noștri au demonstrat caracter și au apărat eroic rezultatul de pe tabelă.


Mai mult, pe final de meci Dacia Buiucani a mai punctat de două ori.


Mai întâi, în minutul 85, Marin Căruntu a executat cornerul, iar Denis Furtuna ca un veritabil atacant, a oprit balonul în careul advers și cu a doua atingere a înscris primul gol pentru Dacia Buiucani în a patra apariție în tricoul “galben-albastru”.


Scorul final, 4-1, a fost stabilit de Corneliu Cotogoi, care bine servit de Vicu Bulmaga, l-a driblat în careu pe Gavrilița și a înscris cu un șut sec de la 11 metri. Este a cincea reușită a lui Cotogoi în această ediție de campionat. În urma acestui rezultat, Dacia Buiucani acumulează 34 de puncte și rămâne pe poziția a 6-a în clasamentul Diviziei Naționale, din nou apropiindu-se la un singur punct de Dinamo-Auto.


Echipa noastră va juca următorul meci pe 19 martie, în deplasare cu Sfîntul Gheorghe. Jocul din etapa 26 va avea loc la stadionul Zimbru (teren sintetic) și va începe la ora 13:00.

Statistica meciului


Dacia Buiucani - Speranța 4-1

Au marcat: Vadim CRÎCIMAR (2), Marin CĂRUNTU (58), Denis FURTUNA (85), Corneliu COTOGOI (90), respectiv Dmytro KOZBAN (72)

14 martie. Chișinău. Joma Arena. Fără spectatori Arbitru: Piotr STOIANOV Asistenți: Eugeniu STEFCIUC și Nicolae MACARI Al 4-lea oficial: Iurie COVTUN Cartonașe galbene: VORONCHENKO (18), CALESTRU (27), FURTUNA (45), PODÎRCA (54)

Dacia Buiucani: 1.Dumitru COVAL, 2.Ioan-Călin REVENCO, 4.Denis FURTUNA, 5.Mihai ȚÎPAC, 7.Dumitru BIVOL (15.Ion MAMALIGA, 46), 8.Corneliu COTOGOI, 9.Vadim CRÎCIMAR (28.Nicu NAMOLOVAN, 51), 18.Vadim CRAVCESCU (31.Vasile BÎTLAN, 65), 19.Doru CALESTRU (29.Alex GUTIUM, 66), 22.Marin CĂRUNTU, 23.Vicu BULMAGA Rezerve: 82.Artiom CUBANI, 6.Gheorghe SUCIU, 10.Nicolae NEMERENCO, 14. Ilie BOTNARI, 20.Oleg MARTIN, 21.Valeriu GURGUROV Antrenor: Andrei MARTIN

Speranța: 34.Orest BUDIUK, 9.Vladyslav PAVLENKO, 10.Andrii YAKOVLEV, 11.Dmytro KOZBAN, 14.Dan GUȘTIUC (23.Ion GAVRILIȚA, 72), 21.Serghei TROFAN (4.Ion SCLIFOS, 89), 22.Vadym VORONCHENKO, 31.Alexandru STARÎȘ (15.Eugeniu PODÎRCA, 46), 77.Oleksandr IERMACHENKO, 87.Ruslan CHELARI, 93.Arcadie RUSU Rezervă: 1.Anatolie CHIRINCIUC Antrenor: Iurie OSIPENCO


Foto: Vadim Caftanat/FMF și Vadim Josan

Video: FMF


Просмотров: 73Комментариев: 0

Недавние посты

Смотреть все