Поиск
  • daghivictor

Cu exact un an în urmă, fmf.md a publicat un articol despre Dacia BuiucaniCu exact un an în urmă, pe 24 martie 2020, site-ul Federației Moldovenești de Fotbal a publicat articolul “Pepiniera talentelor, “Dacia Buiucani” vine în Divizia Națională”.


Vă prezentăm materialul integral:


“Dacia Buiucani este o altă formație care va debuta în noul sezon în Divizia Națională.

Echipa nu are nicio tangență cu fosta echipă Dacia Chișinău, fapt confirmat de Constantin Anghel, președintele clubului:

“În trecut noi am avut un contract de colaborare cu FC Dacia, care s-a încheiat în momentul în care „dacii” s-au retras din campionat. Dacia este un nume frumos și noi am hotărât să-l păstrăm în denumirea clubului nostru”.

Clubul sportiv pentru copii și tineret "Buiucani" a fost fondat pe 25 septembrie 1997. Vicepreședinte este Mihai Rusulenco, director sportiv – Igor Negrescu, iar președinte de onoare – Mihai Anghel.

CSCT "Buiucani" are un complex sportiv cu mai multe terenuri sintetice, vestiare, cabine de duș, sală pentru ședințe, etc. Terenul i-a fost oferit clubului în anul 1998 de către Primăria municipiului Chișinău și cu susținerea Preturii sectorului Buiucani.

În anul 2000, Federaţia Moldovenească de Fotbal a instalat la CSCT "Buiucani" primul teren de fotbal cu gazon artificial din Republica Moldova.


În prezent la CSCT "Buiucani" practică fotbalul 450 de copii şi juniori, începând de la vârsta de 5 ani. La Centru activează 24 de antrenori calificaţi.

Aici și-au început cariera fotbalistică Victor Golovatenco, Radu Gînsari, Vadim Rață, Cătălin Carp, Nicolae Cebotari, Nicolae Milinceanu, Lado Akhalaia, Alexei Koșelev, Dumitru Celeadnic, Eugeniu Cociuc, Dorian Răilean, Vasile Jardan, Iaser Țurcan, Dan Pîslă, Petru Stîngă, Ghenadie Moșneaga, foști sau actuali jucători ai Naționalelor Moldovei, Sergiu Tacot, Alexei Capsamun, ambii componenți ai Naționalei de futsal.

CSCT "Buiucani" participă în campionatul Naţional cu 16 echipe de copii şi juniori. Din 1997 CSCT Buiucani a cucerit patru titluri de campioană națională și zeci de medalii de argint și de bronz la diferite categorii de vârstă, juniori.


La CSCT "Buiucani" au fost pregătiţi peste 100 de jucători, care au fost incluşi în componenţele selecţionatelor de juniori ale Republicii Moldova la diferite categorii de vârstă. Peste 40 de absolvenţi ai şcolii de fotbal CSCT "Buiucani" evoluează în prezent în diferite cluburi din Divizia Naţională a Republicii Moldova.

Clubul Dacia Buiucani a fost creat în anul 2018 și în primul an s-a clasat pe locul doi în Divizia B, seria Centru, promovând în Divizia A. Anul trecut trupa antrenată de Andrei Martin a terminat pe locul doi în Divizia A, promovând în Divizia Națională.

“Decizia de a juca în Divizia Națională a fost luată pe ultima sută de metri. Până în ultimul moment nu ne doream să jucăm în elita fotbalului moldovenesc, din motive financiare. Dar până la urmă ne-am zis că merită să încercăm! Filosofia clubului nostru este să jucăm cu discipolii noștri și nu cu ”stranieri”. Din această cauză am refuzat oferta investitorilor italieni, care au ajuns până la urmă la Zimbru”, a recunoscut Constantin Anghel.”

Просмотров: 51Комментариев: 0

Недавние посты

Смотреть все