Поиск
  • daghivictor

Avancronica meciului Petrocub - Dacia Buiucani


Petrocub Hîncești și Dacia-Buiucani vor disputa astăzi, de la ora 14:30, primul meci al etapei XXIII a Diviziei Naționale. Partida se va disputa la Centrul de Pregătire al Selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă și va fi transmisă de posturile de televiziune Sport 2 și N4. De asemenea, meciul va fi retransmis de site-ul nostru, de portalul Moldfootball și pe pagina Facebook a Diviziei Naționale.

În Divizia Națională, echipele s-au întâlnit de două ori până acum. Hînceștenii au obținut o victorie, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil lui Petrocub, 2-0.

În etapa a 5-a din actuala stagiune, echipa din Hîncești s-a impus pe teren propriu cu 2-0, prin golurile lui Dan Taras și Sergiu Platica. Dacia-Buiucani a terminat meciul în 10 oameni, din teren fiind eliminat Mihai Țîpac.

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat în etapa a XIV-a. Partida din 18 octombrie, jucată la stadionul Zimbru-2 din Chișinău, s-a încheiat la egalitate, 0-0. Portarul gazdelor, Dumitru Covali a devenit eroul mecului, după ce a apărat un penalty în min. 60. Ulterior, Comitetul de Arbitri a luat decizia de a-l suspenda pe centralul Stanislav Leu de la arbitraj pentru 5 etape ale Diviziei Naționale, pentru greșelile comise în acel joc.

De asemenea, cele două echipe au avut două meciuri directe în Divizia A, sezonul 2014/15. Atunci, Petrocub Sărata Galbenă a învins Dacia-2 Buiucani cu 2-0, iar un meci s-a încheiat la egalitate 1-1.

În etapa trecută, Petrocub a obținut cea mai categorică victorie din istorie, 9-1 cu Codru Lozova, în timp ce trupa lui Andrei Martin a reușit o egalare dramatică în al 5-lea minut de prelungiri al meciului cu FC Florești (scor 2-2), Ionuț Revenco, căpitanul formației chișinăuiene, marcând golul cu numărul 300 al actualei ediții de campionat.

După victoria de marți cu Codru, echipa antrenată de Lilian Popescu a ajuns la 12 meciuri consecutive fără înfrângere în Divizia Națională (9 victorii, 3 remize). Ultimul meci pierdut de Petrocub în campionat a avut loc pe 19 septembrie 2020, un 1-2 cu Milsami în etapa a 10-a.

De partea cealaltă, Dacia-Buiucani n-a mai pierdut de 5 meciuri (1 victorie și 4 remize).

Petrocub nu va putea conta în meciul de azi pe fundașul camerunez Douanla Melachio, accidentat. Dumitru Bivol, mijlocașul Daciei-Buiucani, va absenta din cauza unei suspendări pentru cumul de cartonașe galbene.


Sursă: FMF.md

Просмотров: 38Комментариев: 0

Недавние посты

Смотреть все